Indrefilet av svin i rødvin- og rosmarinsaus med brokkoli, vårløk og krydderpoteter
25-35
Roede

Indrefilet av svin i rødvin- og rosmarinsaus med brokkoli, vårløk og krydderpoteter

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Krydderpoteter

poteter
Poteter
350 g
Olje
1 ss
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
½–1 pakke

Svinefilet i rødvin- og rosmarinsaus

marinert indrefilet av svin
Marinert indrefilet av svin (Soya, Hvete)
300 g
Olje
1 ss
Kvaster rosmarin
1–2 stk
Fiskekrydder (Sennep)
1 pose
rødvinssaus
Rødvinssaus
1 pakke

Grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskekrydderet inneholder blant annet pepper, chili, hvitløk og sennep, og kan brukes til mye forskjellig. Kjøttet kan helstekes i stekeovnen eller grilles. Sett inn et steketermometer, om du har, og stek kjøttet til det holder 65 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile på et lunt sted, til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Om været skulle klaffe, fyr opp grillen!
  2. Skyll potetene, del dem i båter, og ha dem i en ildfast form. Vend inn olje og litt salt. Vend inn potetkrydderet mot slutten. Sett formen i ovnen, og bak potetbåtene møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
  3. Del kjøttet i 2–3 cm tykke «biffer» (se tips). Krydre kjøttet med litt salt og fiskekrydder. Forvarm en stekepanne, og ha i olje (se tips). Stek kjøttstykkene i 1–2 minutter på hver side. Stek kjøttet sammen med et par kvister rosmarin. Hell så på rødvinsausen, og gi den et lite oppkok. Sett stekepannen til side. 
  4. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell gulrøtter, og kutt dem i skiver på skrå. Del vårløkstilkene i mindre biter, og rødløk i båter. Kutt brokkoli i buketter. Skrell stilken, og skjær den i biter. Kok grønnsakene  i 4–5 minutter, og hell av vannet.
  5. Server indrefilet av svin i rødvin- og rosmarinsaus med brokkoli, vårløk, gulrøtter, rødløk og krydderpoteter.
  1. Indrefilet av svin: 125 g Poteter: 150 g Salat: Grønnsaker: 150 Saus: 2 ss  Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)