25-35
Roede
Indrefilet av svin i rødvin- og rosmarinsaus med brokkoli, vårløk og krydderpoteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Krydderpoteter
Poteter
350 g
Olje
1 ss
Potetkrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Svinefilet i rødvin- og rosmarinsaus
Marinert indrefilet av svin (Soya, Hvete)
300 g
Olje
1 ss
Kvaster rosmarin
1–2 stk
Fiskekrydder (Sennep)
1 pose
Rødvinssaus
1 pakke
Grønnsaker
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskekrydderet inneholder blant annet pepper, chili, hvitløk og sennep, og kan brukes til mye forskjellig. Kjøttet kan helstekes i stekeovnen eller grilles. Sett inn et steketermometer, om du har, og stek kjøttet til det holder 65 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile på et lunt sted, til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Om været skulle klaffe, fyr opp grillen!
- Skyll potetene, del dem i båter, og ha dem i en ildfast form. Vend inn olje og litt salt. Vend inn potetkrydderet mot slutten. Sett formen i ovnen, og bak potetbåtene møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
- Del kjøttet i 2–3 cm tykke «biffer» (se tips). Krydre kjøttet med litt salt og fiskekrydder. Forvarm en stekepanne, og ha i olje (se tips). Stek kjøttstykkene i 1–2 minutter på hver side. Stek kjøttet sammen med et par kvister rosmarin. Hell så på rødvinsausen, og gi den et lite oppkok. Sett stekepannen til side.
- Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell gulrøtter, og kutt dem i skiver på skrå. Del vårløkstilkene i mindre biter, og rødløk i båter. Kutt brokkoli i buketter. Skrell stilken, og skjær den i biter. Kok grønnsakene i 4–5 minutter, og hell av vannet.
- Server indrefilet av svin i rødvin- og rosmarinsaus med brokkoli, vårløk, gulrøtter, rødløk og krydderpoteter.
- Indrefilet av svin: 125 g Poteter: 150 g Salat: Grønnsaker: 150 Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)