Røkt torsk med stuede grønnsaker, spinat og kokte poteter
30-40

Røkt torsk med stuede grønnsaker, spinat og kokte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • vann
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Potet

poteter
Poteter
350 g

Grønnsaksstuing

Margarin
1 ss
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
4–5 dl
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
purreløk
Purreløk
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g
sitron
Sitron
½ stk

Røkt torsk

røkt torsk med skinn
Røkt torsk med skinn (Fisk)
375 g
Vann
2 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil, kan du bruke 2 ss hvetemel i stedet for maisstivelse. Da må sausen småkoke i minst 5 minutter, for å bli kvitt melsmaken. Smak til sausen med finrevet muskatnøtt, om du har. Du kan også servere bechamelsaus og grønnsaker hver for seg. Fisken er saltet og røkt, så vær forsiktig med å salte maten, før du har smakt.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av grønnsaker.
  3. Smelt margarin i en liten kjele, og visp inn maisstivelse (se tips). Visp inn melk, og kok opp mens du rører. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med litt salt og pepper. 
  4. Legg torsk i en ildfast form, og ha vann i formen. Dekk til med aluminiumsfolie, og sett formen i ovnen. Bak fisken til den flaker seg ved et lett trykk. Det tar omtrent 10–12 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
  5. Skyll spinat, og skrell gulrøtter. Del purreløk i to på langs, og skyll den godt. Kutt gulrøttene og purren i skiver. Kok gulrøttene og purreløken i 3–4 minutter, og hell av vannet. Hell over bechamelsausen, og rør inn spinaten. Hold maten varm. Del ½ sitron i båter, og server dem ved siden av retten. 
  6. Server røkt torsk med stuede grønnsaker, kokte poteter og sitron. 
  1. Røkt torsk: 125 g Grønnsaksstuing: 200 g Poteter: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).