One pot curry med kylling og søtpotet
20-30
Roede

One pot curry med kylling og søtpotet

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper

One pot med kylling

søtpoteter
Søtpoteter
2 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
Olje
1 ss
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
350 g
gul currypaste
Gul currypaste (Sennep, Hvete)
1–2 ss
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
kokosmelk
Kokosmelk
½–1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½–1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

«One pot» betyr alt i én gryte. Smakene bygges og utvikles underveis ut fra hva man har i. Én gryte gir mindre oppvask, og dermed blir alt litt enklere! I tillegg blir det så god smak. Søtpotetene kan kokes eller bakes, og serveres ved siden av om du heller vil det. Synes du sausen er tynn kan den jevnes med maisenna, eller du kan tilsette mer kokosmelk og mindre vann.

  1. Vask og skrell søtpotetene, og del dem i terninger. Kutt rødløk og paprika i skiver eller terninger.
  2. Forvarm en vid kjele til medium til sterk varme. Ha i olje, og stek kylling med 1–2 ss currypaste, til kyllingen har fått en fin stekeflate. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha søtpotet, rødløk og paprika i kjelen. Stek det i 3–4 minutter under omrøring. Tilsett hønsebuljong, vann og kokosmelk, og kok opp under lokk. La gryta småkoke under lokk til potetene er møre. Det tar omtrent 10 minutter. Rør ut maisstivelse i 2 ss vann, og rør dette inn i gryten. Vend inn kyllingbitene når det gjenstår 4 minutter slik at de blir gjennomtrukket.
  3. Smak til med ev. mer currypaste, og litt salt og pepper.
  4. Skyll, tørk og hakk koriander. Strø den over retten ved servering.
  5. Server one pot curry med kylling, grønnsaker og koriander.
  1. One pot currygryte: 450 g Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).