Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Salat
Agurk
½ stk
Klasetomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Strimlet kålsalat
200 g
Kjøtt med salsicciakrydder
Svinekoteletter
300 g
Olje
1 ss
Salsicciakrydder
½ pakke
Tilbehør
Agurk
½ stk
Raita (Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne middagsretten fungerer veldig godt på de travleste dagene. Stek kjøttet sammen med knust hvitløk eller urter for mer smak og aroma. Pitabrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister.
- Varm opp ovnen til 190 grader varmluft (se tips).
- Skyll agurk og tomat. Kutt ½ agurk, tomat og rødløk i skiver. Legg grønnsakene og salaten på en stor tallerken eller i hver sin skål.
- Tørk av svinekjøttet med kjøkkenpapir og del det i strimler. Forvarm en stekepanne til medium sterk varme. Ha i olje, og stek kjøttet i omtrent 3–4 minutter (se tips). Del opp stekingen i to omganger for et bedre resultet. Krydre med salsicciakrydder og salt.
- Riv ½ agurk på et rivjern og press ut så mye vann som mulig. Bland revet agurk med raita i en skål.
- Fukt pitabrødene lett, og stek dem på en rist midt i ovnen i 3–5 minutter (se tips).
- Sett frem alle ingrediensene på bordet, og fyll pitabrødene med grønnsaker, salat, krydderstekt svinekjøtt og raita.
- Pitabrød: 1 stk Stekt svinekjøtt: 125 g Raitadressing: 1 ss Salat Energiinnhold: ca. 450 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)