Teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat
15-20

Teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt

Teriyakibakt laks

Laksefilet (Fisk)
325 g
ingefær
Ingefær
1 bit
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g

Mango- og quinoa salat

mango
Mango
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 pakke
quinoa
Quinoa
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis mangoen er umoden, kan du legge den i en lufttett pose sammen med et eple. Eplet utskiller etylengass som gjør at modningsprosessen går raskere!

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Legg fisken i en smurt ildfast form, og dryss over litt salt. Skrell ingefær, og finriv den. Ha den revne ingefæren i en skål, og bland inn sesamfrø, teriyakisaus og litt olivenolje. Hell marinaden over fisken. Stek formen i ovnen i 8–9 minutter, til fisken er fast med en lys rosa kjerne.
  3. Skyll salat i kaldt vann, og tørk av. Skrell mango, og fjern stenen. Kutt mangoen i terninger, og kutt agurken i skiver. Bland mangoen, agurken, salaten og quinoaen sammen i en serveringsskål. 
  4. Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og ha bitene i salaten. Bruk sausen i bunnen av formen som dressing, eller server den ved siden av.
  5. Skvis lime over retten rett før servering.
  6. Server teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat.