Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- salt
Teriyakibakt laks
Laksefilet (Fisk)
325 g
Ingefær
1 bit
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Mango- og quinoa salat
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Quinoa
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis mangoen er umoden, kan du legge den i en lufttett pose sammen med et eple. Eplet utskiller etylengass som gjør at modningsprosessen går raskere!
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Legg fisken i en smurt ildfast form, og dryss over litt salt. Skrell ingefær, og finriv den. Ha den revne ingefæren i en skål, og bland inn sesamfrø, teriyakisaus og litt olivenolje. Hell marinaden over fisken. Stek formen i ovnen i 8–9 minutter, til fisken er fast med en lys rosa kjerne.
- Skyll salat i kaldt vann, og tørk av. Skrell mango, og fjern stenen. Kutt mangoen i terninger, og kutt agurken i skiver. Bland mangoen, agurken, salaten og quinoaen sammen i en serveringsskål.
- Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og ha bitene i salaten. Bruk sausen i bunnen av formen som dressing, eller server den ved siden av.
- Skvis lime over retten rett før servering.
- Server teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat.