Teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
Laksefilet
325 g
Ingefær
1 bit
Sesamfrø
1 pakke
Teriyakisaus
100 g
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Quinoa
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis mangoen er umoden, kan du legge den i en lufttett pose sammen med et eple. Eplet utskiller etylengass som gjør at modningsprosessen går raskere!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og dryss over litt salt. Skrell ingefær, og finriv den. Ha den revne ingefæren i en skål, og bland inn sesamfrø, teriyakisaus og litt olivenolje. Hell marinaden over fisken. Stek formen i ovnen i 8–9 minutter, til fisken er fast med en lys rosa kjerne.
Skyll salat i kaldt vann, og tørk av. Skrell mango, og fjern stenen. Kutt mangoen i terninger, og kutt agurken i skiver. Bland mangoen, agurken, salaten og quinoaen sammen i en serveringsskål.
Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og ha bitene i salaten. Bruk sausen i bunnen av formen som dressing, eller server den ved siden av.
Skvis lime over retten rett før servering.
Server teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat.
God middag!