Teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat

Teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Ingefær
1 bit
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Quinoa
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis mangoen er umoden, kan du legge den i en lufttett pose sammen med et eple. Eplet utskiller etylengass som gjør at modningsprosessen går raskere!

Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og dryss over litt salt. Skrell ingefær, og finriv den. Ha den revne ingefæren i en skål, og bland inn sesamfrø, teriyakisaus og litt olivenolje. Hell marinaden over fisken. Stek formen i ovnen i 8–9 minutter, til fisken er fast med en lys rosa kjerne.
Skyll salat i kaldt vann, og tørk av. Skrell mango, og fjern stenen. Kutt mangoen i terninger, og kutt agurken i skiver. Bland mangoen, agurken, salaten og quinoaen sammen i en serveringsskål. 
Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og ha bitene i salaten. Bruk sausen i bunnen av formen som dressing, eller server den ved siden av.
Skvis lime over retten rett før servering.
Server teriyakibakt laks med mango- og quinoasalat.
God middag!