Squashpannekaker med feta, dill og chèvresalat
30-45

Squashpannekaker med feta, dill og chèvresalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • hvetemel
  • sukker
  • olivenolje

Squashpannekaker

vårløk
Vårløk
1 pakke
dill
Dill
1 pakke
squash
Squash
1 stk
egg
Egg (Egg)
2 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g

Salat

tomat
Tomat
1 stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
75 g

Topping

pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke
Chevre (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp squashpannekakene med litt honning for mer sødme, eller litt limesaft for mer syrlighet.

  1. Finhakk halvparten av vårløken og halvparten av dillen. Riv squash på et rivjern, og press ut væsken med hendene. Smuldre fetaost med fingrene.
  2. Bland squashen sammen med egg, dill, vårløk, halvparten av fetaosten, 6 toppede spiseskjeer hvetemel, 1 ss sukker og litt salt.
  3. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg squashpannekakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg lune. 
  4. Kutt tomat i terninger, og finhakk resten av vårløken. Bland tomatterningene og vårløken sammen med restaurantsalaten i en serveringsskål. Topp salaten med litt olivenolje.
  5. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30–60 sekunder. 
  6. Skjær chèvre i tynne skiver, og finhakk resten av dillen. 
  7. Server squashpannekakene toppet med salaten, chèvren, dillen, resten av fetaosten og pinjekjernene.