Fiskeburger med chili og ingefær i pitabrød med lettsyltet agurksalat

Fiskeburger med chili og ingefær i pitabrød med lettsyltet agurksalat

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser
Dette er en fiskeburger for deg som liker den friske smaken av ingefær og chili. Her får du en smakfull fiskeburger som passer ypperlig i hverdagen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Agurk
1 stk
Delt kinakål
200 g
Ingefær
1 ss
Sweet chili-saus
1 pakke
Salt
1 ts
Sukker
2 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Fiskeburger m/chili og ingefær
500 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 842 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 126 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilisausen kan fint serveres ved siden av, hvis du foretrekker det. Pitabrødene kan også varmes i en brødrister, da trenger du ikke å sette på ovnen.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
 Skyll og kutt agurken i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin. Kutt kinakålen i strimler. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Bland 1 ts salt, 2 ss sukker og 4 ss eddik i en skål. Vend agurken, kinakålen og ingefæren i laken, og la agurksalaten stå på benken frem til servering. Hell av laken og vend inn sweet chili-sausen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Fukt pitabrødene, og varm dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
God middag!
God middag!