Laktosefri
Quesadillas med kylling, guacamole og hjemmelaget salsa
4.19 (506)
Under 45 min
18 Ingredienser
Varme quesadillas med saftig kylling og smeltet ost, toppet med hjemmelaget tomatsalsa, er meksikansk street food på sitt aller beste.
Varme quesadillas med saftig kylling og smeltet ost, toppet med hjemmelaget tomatsalsa, er meksikansk street food på sitt aller beste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Tomater
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Vårløk
½ pakke
Hvetetortillaer
2–4 stk
Revet ost
100 g
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Guacamole
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 875 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne flere typer ost i quesadillaene hvis du har annen ost i kjøleskapet.
Skyll og grovhakk tomatene. Ha tomatbitene i en sikt, og la den overflødige væsken renne av. Skrell og finhakk halve hvitløken. Skyll og finhakk vårløken, korianderen og chilien. Bland sammen tomatene, hvitløken, halvparten av vårløken, halvparten av korianderen og hele chilien. Smak til med litt av saften fra halve limen, salt og pepper.
Skrell og kutt løken, resten av hvitløken og chilien i tynne skiver. Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett løken, hvitløken, chilien og resten av vårløken. Stek det hele i 3–4 minutter til, og smak til med salt og pepper.
Legg tortillalefsene på kjøkkenbenken, og fordel kyllingen på den ene halvdelen av hver av lefsene. Dryss over den revne osten, og topp med resten av korianderen. Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet, og trykk quesadillaen sammen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek hver av quesadillaene på begge sider i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø.
Bland sammen rødkålen, saften fra halve limen, litt salt, pepper og olje i en serveringsskål.
Kutt hver av quesadillaene i 4 stykker. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og guacamolen til retten.
God middag!