Pitamiddag med mørkokt svin og tzatziki
15

Pitamiddag med mørkokt svin og tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt

Mørkokt svin

mørkokt svinekjake
Mørkokt svinekjake
350 g
Middelhavskrydder
½ pakke
Salt

Salat

tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½–1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
1 pakke

Tilbehør

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
1 pakke
tzatziki
Tzatziki (Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttet kan også stekes i ovnen: Legg kjøtt og kraft i en ildast form og bak det i omtrent 15 minutter. Tilsett gjerne olivenolje, sitronsaft, salt og pepper i salaten. Balsamicoeddik er også godt.

  1. Forberedelser: Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene, en vid kjele, kniv, skjærefjøl og salatbolle.
  2. Kok opp kjøtt, kraft og middelhavskrydder i en kjele under lokk. La det koke i omtrent 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Del tomat i skiver og rødløk i tynne strimler. Ha alle grønnsakene i salatbollen.
  4. Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter.
  5. Server mørkokt svin med salat, pitabrød og tzatziki.