Karbonader med potetmos, brun saus og tyttebær
4.24 (632)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- olje
Rustikk potetmos med timian
500 g
Grove karbonader m/løk
360 g
Brun saus
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 768 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.
Kok opp en kjele med vann til potetmosen, og en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over den brune sausen, og kok opp.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolibukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!