Moo tom khem, thailandsk svinekjakegryte med pak choy og gulrotspagetti
Laktosefri

Moo tom khem, thailandsk svinekjakegryte med pak choy og gulrotspagetti

4.27 (184)
Under 40 min
10 Ingredienser
Svinekjaker trenger lang koketid for å bli møre, og her har vi gjort jobben for deg. I denne thaigryten kommer det møre kjøttet virkelig til sin rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • olje
  • salt
Jasminris
135 g
Egg
2 stk
(Egg)
Hvitløksfedd
1 stk
Svinekjaker
350 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
3 dl
Sukker
2 ss
Pak choy
1 stk
Vann
4 ss
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Gulrotspagetti
200 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 677 kcal
  • Fett: 14 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karamelliser sukkeret før du har det i svinekjakegryten. Smelt sukkeret i en kjele på lav varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at det får en jevn, brun farge. Pass på at sukkeret ikke svir seg.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
 Skrell og finhakk hvitløken. Ha svinekjakene og kraften fra pakken i en kjele. Tilsett hvitløken, soya- og ingefærsausen, 3 dl vann og 2 ss sukker. Kok opp, og la det småkoke i 15 minutter. Skrell de kokte eggene, og ha dem i kjelen. La det hele trekke fram til servering.  
 Del pak choyen i fire, og skyll den godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt ojle. Stek hver snittflate på pak choyen i 2–3 minutter. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og damp pak choyen under lokk i 3–4 minutter.
Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter, og server båtene til retten. Server risen, svinekjakegryten og pak choyen i suppetallerkener, og topp retten med gulrotspagettien, korianderen og den ferske chilien.
God middag!