Laks med potetmos og kryddersmør
15

Laks med potetmos og kryddersmør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • solsikke-/rapsolje

Potetmos

Potetmos (Laktose)
1 pakke

Bakt laks med kryddersmør

Laksefilet (Fisk)
325 g
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
1 pakke
Hoisinsaus (Gluten, Soya)
1 pakke
Salt

Grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
strimlet kål
Strimlet kål
150 g
grønne bønner
Grønne bønner
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme opp potetmosen direkte i en kjele. Skyll boksen med kryddersmør raskt i varmt vann for lettere å få smøret ut av begeret.

  1. Forberedelser: Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmos. Finn frem alle ingrediensene, en ildfast form, skjærefjøl og kniv.
  2. Legg pakken med potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i 10–15 minutter. Hell potetmosen over i en serveringsbolle. Hold i pakken med et kjøkkenhåndkle, den er veldig varm.
  3. Legg fisken i en ildfast form. Del kryddersmøret i skiver. Fordel smør og hoisinsaus på laksestykkene. Krydre med litt salt og pepper. Bak fisken i ovnen i omtrent 10 minutter.
  4. Del rødløk i skiver. Stek rødløk, kål og bønner i en stekepanne med litt olje i 3–5 minutter. Krydre med salt og pepper.
  5. Server bakt laks med potetmos, stekte grønnsaker og kryddersmøret fra den ildfaste formen.