Mørkokt svinenakke i soppsaus og hasselbackpoteter med timian
Glutenfri

Mørkokt svinenakke i soppsaus og hasselbackpoteter med timian

4.49 (74)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjampinjong
200 g
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Mørkokt svinenakke
350 g
Vann
1 dl
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1214 kcal
  • Fett: 91 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg spisepinner eller en liten treisleiv på hver side av hasselbackpotetene, så du ikke skjærer helt gjennom. Har du parmesan eller ost, topp potetene med den de siste 10 minuttene av steketiden. Tilsett balsamico- eller eplesidereddik i sausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver - nesten igjennom (se tips). Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form. Grovhakk den halve hvitløken. Fordel hvitløken, timianen og 1 ss smør over potetene, og krydre med salt og pepper. Stek potetene midt i stekeovnen i 30–35 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i omtrent 4–5 minutter, til de er litt brunet. Ha i kremfløten, hønsebuljongen og soppulveret. Skyll ut kremfløtepakken med 1 dl vann, og ha det i sausen. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5–10 minutter, til den har ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper (se tips). 
 Skjær kjøttet i skiver. Ha kjøttet og kraften fra pakken i soppsausen. La det hele småkoke i 8–10 minutter.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i 2 minutter. Tilsett brokkolibukettene, og kok videre i 3–4 minutter. Hell av vannet.
God middag!