Pulled pork med basmatiris, salsa verde og hjemmelagde tortillachips
Laktosefri

Pulled pork med basmatiris, salsa verde og hjemmelagde tortillachips

4.03 (349)
Under 30 min
11 Ingredienser
Pulled pork må tilberedes i lang tid for å bli mørt, men her får du den ferdiglaget. En god meksikansk rett med klassisk tilbehør og hjemmelagde tortillachips.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Pulled jalapeño pork
400 g
Svarte bønner
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Lime
1 stk
Tomatsalsa
100 g
Salsa verde
1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1213 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 142 g
  • Protein: 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil servere kjøttet i tortillalefsene, kan du tilberede dem som anvist på pakken i stedet for å lage tortillachips.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll og finhakk korianderen. Ta kjøttet ut av pakken, ta vare på kraften i pakken, og skjær kjøttet i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Tilsett kjøttet, kraften fra pakken, bønnene, buljongen, 1 dl vann og halvparten av korianderen. Kok opp, og la det hele småkoke frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
 Kutt tortillaene i trekanter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek tortillachipsene i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne og sprø.
Kutt limen i båter. Server limebåtene, tomatsalsaen, salsa verden og resten av korianderen til retten.
God middag!