Lammekjøttboller i tomatsaus med pesto og selleri- og potetmos
15

Lammekjøttboller i tomatsaus med pesto og selleri- og potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • salt

Selleri- og potetmos

selleri- og potetmos
Selleri- og potetmos (Selleri, Melk, Laktose)
500 g

Lammekjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller av lam (Egg)
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
juliennemiks
Juliennemiks (Selleri)
1 pakke
passata
Passata
1 flaske
Tomatpesto (Egg, Laktose)
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
Salt
bladpersille
Bladpersille
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetmos kan også varmes direkte i en kjele. Tøm posens innhold over i en kjele, og varm den forsiktig opp, og rør underveis. Litt revet parmesan eller lignende passer supergodt til denne retten.

  1. Kok opp en kjele med vann til selleri- og potetmosen. Finn frem alle ingrediensene, en vid kjele, skjærefjøl og kniv.
  2. Legg posen med selleri- og potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i 10–15 minutter. Hell mosen over i en serveringsbolle ved servering. Hold i posen med et kjøkkenhåndkle, den er nemlig veldig varm.
  3. Stek kjøttbollene i en vid kjele med olje i 2–3 minutter. Vend inn juliennemiks, passata og pesto, og kok opp. La kjøttboller og saus småkoke i 5 minutter. Vend om underveis. Smak til med urtekrydder, salt og pepper.
  4. Skyll persillen i rennende vann og rist av vannet. Grovhakk persillen og strø den over retten ved servering.
  5. Server lammekjøttboller i tomatsaus med selleri- og potetmos.