Gresk gyros med svinenakke og tzatziki
15

Gresk gyros med svinenakke og tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • extra virgin olivenolje
  • evt. nykvernet sort pepper

Kjøtt

svinenakke i skiver
Svinenakke i skiver
400 g
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Litt salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss

Salat

tomater
Tomater
1 stk
agurk
Agurk
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Evt. nykvernet sort pepper

Tilbehør

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
1 pakke
tzatziki
Tzatziki (Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du tid, kan gjerne kjøttet marineres natten over. Mariner kjøttet i finhakket hvitløk, en liten skvett rødvinseddik og litt flytende honning, i tillegg til krydderet i oppskriften. Pitabrødene kan også varmes i forsiktig i brødrister, da trenger du ikke å varme opp stekeovnen. Stek rødløk sammen med kjøttet om du ikke liker rå løk.

  1. Forberedelser: Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, en stor tallerken, en bolle, en skjærefjøl og kniv. Les tipset.
  2. Kutt svinenakken i strimler og ha strimlene i en bolle. Vend inn olje, urter, paprikakrydder og litt salt. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme. Stek halvparten av kjøttet i 2–3 minutter til det har fått en fin bruning. Legg det stekte kjøttet over på en tallerken, og stek så den andre halvparten. Ha alt kjøttet tilbake i stekepannen og dekk med lokk eller folie. Sett pannen til side.
  3. Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne.
  4. Del tomat, agurk og rødløk i skiver. Legg alle grønnsakene på et stort fat. Ha over litt olivenolje og eventuelt litt nykvernet sort pepper.
  5. Server gresk gyros i pitabrød med svinenakke, salat og tzatziki.