Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- extra virgin olivenolje
- evt. nykvernet sort pepper
Kjøtt
Svinenakke i skiver
400 g
Basilikum og oregano
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Litt salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salat
Tomater
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Strimlet kålsalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Tilbehør
Fullkornspita (Hvete, Rug)
1 pakke
Tzatziki (Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du tid, kan gjerne kjøttet marineres natten over. Mariner kjøttet i finhakket hvitløk, en liten skvett rødvinseddik og litt flytende honning, i tillegg til krydderet i oppskriften. Pitabrødene kan også varmes i forsiktig i brødrister, da trenger du ikke å varme opp stekeovnen. Stek rødløk sammen med kjøttet om du ikke liker rå løk.
- Forberedelser: Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, en stor tallerken, en bolle, en skjærefjøl og kniv. Les tipset.
- Kutt svinenakken i strimler og ha strimlene i en bolle. Vend inn olje, urter, paprikakrydder og litt salt. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme. Stek halvparten av kjøttet i 2–3 minutter til det har fått en fin bruning. Legg det stekte kjøttet over på en tallerken, og stek så den andre halvparten. Ha alt kjøttet tilbake i stekepannen og dekk med lokk eller folie. Sett pannen til side.
- Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne.
- Del tomat, agurk og rødløk i skiver. Legg alle grønnsakene på et stort fat. Ha over litt olivenolje og eventuelt litt nykvernet sort pepper.
- Server gresk gyros i pitabrød med svinenakke, salat og tzatziki.