Kyllingfrikadeller med rotmos, sukkererter og sjysaus
15

Kyllingfrikadeller med rotmos, sukkererter og sjysaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje

Rotmos og sjysaus

Rotmos (Laktose)
1 pakke
Sjysaus
1 pakke

Kyllingfrikadeller

kyllingfrikadeller
Kyllingfrikadeller
360 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
sukkererter
Sukkererter
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rotmosen kan også varmes forsiktig i en kjele under omrøring. Rørte tyttebær passer godt til denne retten.

  1. Forberedelser: Kok opp en kjele med vann til rotmos og saus. Legg på lokk, da går det raskere. Finn frem alle ingrediensene og en stor stekepanne eller vid kjele.
  2. Legg posene med rotmos og sjysaus i det kokende vannet. La dem småkoke i 10–15 minutter.
  3. Stek kyllingfrikadellene i en stekepanne med olje i 8–10 minutter. La sukkerertene steke med de siste 3–4 minuttene.
  4. Løft posene med rotmos og saus opp av vannet og ha mos og saus over i hver sin skål. Vær forsiktig og bruk et kjøkkenhåndkle, posene er veldig varme.
  5. Server stekte kyllingfrikadeller med sukkererter, rotmos og sjysaus.