Lysing bakt i fiskesaus tilsmakt sitron med søtpotetpuré og stekte grønnsaker
15

Lysing bakt i fiskesaus tilsmakt sitron med søtpotetpuré og stekte grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • smør
  • salt

Søtpotetpuré

søtpotetpuré
Søtpotetpuré (Melk, Laktose)
1 pakke

Bakt lysing

lysingfilet
Lysingfilet (Fisk)
375 g
Fiskekryddermiks (Sennep)
½ pose
kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Pannestekte grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Blomkål og finstrimlet kål
300 g
Smør
1 ss
Salt
lime i båter
Lime i båter
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til søtpotetpuréen med salt og pepper. Sausen kan varmes i vannbad sammen med søtpotetpuréen og serveres ved siden av.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til søtpotetpuréen. Finn frem alle ingrediensene, en ildfast form, en stekepanne, skjærefjøl og kniv.
  1. Legg pakken med søtpotetpuré i det kokende vannet og la den koke i 10–15 minutter. Hell puréen over i en serveringsskål.
  2. Legg fisken i en ildfast form og krydre den med kryddermiks. Fordel fiskesausen i formen. Sett formen i ovnen og bak fisk og saus i 10–12 minutter.
  3. Kutt rødløk i tynne skiver. Del lime i båter.
  4. Forvarm en stekepanne eller vid kjele og ha i litt olje. Stek løken blank, tilsett grønnsaksblandingen og stek videre i 4–5 minutter. Vend inn smør og krydre med salt og pepper.
  5. Server lysing bakt i fiskesaus tilsmakt sitron med søtpotetpuré, stekte grønnsaker og lime i båter.