Skinkestek med brokkoli, poteter og kremet soppsaus
15

Skinkestek med brokkoli, poteter og kremet soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • Litt salt
  • evt. smør
  • salt

Kokte poteter og brokkoli

sous vide-poteter
Sous vide-poteter
400 g
Litt salt
brokkoli
Brokkoli
1 stk
Evt. smør
1 ss

Kjøtt og soppsaus

skinkestek
Skinkestek
350 g
kremet soppsaus
Kremet soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Salt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Alternativt kan du ha skinkestekskivene i aluminiumsfolie sammen med litt smør. Pakk folien sammen og stek skinken i ovnen i 10–15 minutter ved 200 grader varmluft. Skinkesteken er allerede stekt, så den trenger kun å varmes opp. Den kan også serveres kald om du foretrekker det. Har du litt sterk sennep eller rørte tyttebær er det nydelig til.

  1. For å kunne lage mat på 15 minutter gjelder det å være forberedt! Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til poteter og grønnsaker. Sett frem en vid kjele eller stekepanne med høye kanter med lokk til. Finn frem alle ingrediensene, skjærefjøl og kniv.
  1. Ha potetene i det kokende vannet og la dem småkoke i 5–10 minutter.
  2. Varm forsiktig opp sausen i den vide kjelen. Legg i skinkestekskivene og dekk med lokk. La kjøtt og saus småkoke i omtrent 5 minutter.
  3. Del brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i staver. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 3–4 minuttene. Hell av vannet og vend eventuelt inn litt smør.
  4. Server skinkestek med kokte poteter, brokkoli og soppsaus.