Indrefilet av svin med soppsaus og ovnsbakte grønnsaker
20-30

Indrefilet av svin med soppsaus og ovnsbakte grønnsaker

Mør og saftig indrefilet i en fyldig soppsaus passer perfekt nå som høsten banker på døren.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
gulrot
Gulrot
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk

Helstekt indrefilet

indrefilet av svin
Indrefilet av svin
180 g

Soppsaus

aromasopp
Aromasopp
100 g
soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 684 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile seg opp til 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i to. Skrell og kutt gulroten og sjalottløken i skiver.
  3. Ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Fordel potetene, gulrot- og sjalottløkskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og møre.
  4. Helstekt indrefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4–5 minutter på hver side, til det er gyllent. La det hvile i 5–7 minutter før du skjærer det i skiver (se tips).
  5. Soppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter til, til soppen er gyllen. Tilsett soppsausen, og kok opp. Smak til med salt og pepper. 
  6. Restetips: Det holder å varme halvparten av sausen. Resten kan du fryse ned.