20-30
Rødbetesuppe med eple, ristede hasselnøtter og chevrekrem
Kombinasjonen av rødbete og chevre er klassisk. Denne kraftige suppen er nydelig toppet med chevrekrem – epleskiver og hasselnøtter gir smakfullt krønsj.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- rug,
- hasselnøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Rødbetesuppe
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
6 dl
Chevrekrem
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Bagetter
Grove bagetter (Bygg, Havre, Hvete, Rug)
1 pakke
Hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
80 g
Servering
Norsk eple
1 stk
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1121 kcal
- Fett 57 g
- Karbohydrater 117 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grovkutt gjerne hasselnøttene og bland dem med litt spisskummen, for en spenstigere topping!
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Rødbetesuppe: Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken. Kutt løken og poteten i terninger.
- Rødbetesuppe, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i 1 minutt. Tilsett det tyrkiske krydderet, poteten og rødbetene. Stek videre i 3–4 minutter. Ha i 6 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det koke i 10–15 minutter, eller til potetene er møre. Ta kjelen av varmen, og kjør det hele glatt med en stavmikser. Smak til med saften fra sitronen, salt og pepper.
- Chevrekrem: Bland sammen chevren og crème fraîchen i en beholder, og kjør det til en glatt krem med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
- Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken.
- Hasselnøtter: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist hasselnøttene i 1–2 minutter.
- Servering: Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Skyll, tørk og finhakk gressløken. Topp suppen med chevrekremen, epleskivene, gressløken og hasselnøttene Server bagettene til retten.