Rødbetesuppe med eple, ristede hasselnøtter og chevrekrem
20-30

Rødbetesuppe med eple, ristede hasselnøtter og chevrekrem

Kombinasjonen av rødbete og chevre er klassisk. Denne kraftige suppen er nydelig toppet med chevrekrem – epleskiver og hasselnøtter gir smakfullt krønsj.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • rug,
  • hasselnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Rødbetesuppe

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
gul løk
Gul løk
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
sous vide-rødbeter
Sous vide-rødbeter
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Vann
6 dl

Chevrekrem

chevre
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g

Bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Bygg, Havre, Hvete, Rug)
1 pakke

Hasselnøtter

hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
80 g

Servering

norsk eple
Norsk eple
1 stk
gressløk
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1121 kcal
  • Fett 57 g
  • Karbohydrater 117 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grovkutt gjerne hasselnøttene og bland dem med litt spisskummen, for en spenstigere topping!

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Rødbetesuppe: Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken. Kutt løken og poteten i terninger.
  3. Rødbetesuppe, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i 1 minutt. Tilsett det tyrkiske krydderet, poteten og rødbetene. Stek videre i 3–4 minutter. Ha i 6 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det koke i 10–15 minutter, eller til potetene er møre. Ta kjelen av varmen, og kjør det hele glatt med en stavmikser. Smak til med saften fra sitronen, salt og pepper.
  4. Chevrekrem: Bland sammen chevren og crème fraîchen i en beholder, og kjør det til en glatt krem med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
  5. Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken.
  6. Hasselnøtter: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist hasselnøttene i 1–2 minutter.
  7. Servering: Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Skyll, tørk og finhakk gressløken. Topp suppen med chevrekremen, epleskivene, gressløken og hasselnøttene Server bagettene til retten.