20-30
Rustikk grønnsaksgryte fra Toscana med grønnkålchips
Gryter er perfekt høstmat, og denne blir smakssatt av basilikum og oregano, som et nikk til Italia. Grønnkålchips er supergodt, og veldig enkelt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Rustikk gryte
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
½ stk
Bakepotet
1 stk
Fennikel
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Basilikum og oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kremfløte (Melk, Laktose)
1½ dl
Grønne linser
125 g
Vann
1½ dl
Grønnkålchips
Grønnkål
100 g
Servering
Bladpersille
1 bunt
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 986 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 118 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag persilledressing: Kjør persillen sammen med 1 dl olje i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Smak til med salt og sitron for en deilig topping.
- Varm opp stekeovnen til 150 grader.
- Rustikk gryte: Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken. Kutt løken, poteten og fennikelen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Rustikk gryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i litt av chiliflakene og basilikum- og oreganokrydderet. Stek det hele i 1 minutt. Tilsett fennikelen, løken og potetene, og stek videre i omtrent 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Ha i buljongen, 1½ dl vann, fløten og linsene. Kok det hele i 10–15 minutter, eller til potetene og linsene er møre. Tilsett bønnene, og smak til med salt og pepper.
- Grønnkålchips: Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø, men ikke brent.
- Multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp gryten med grønnkålchipsene, persillen og Grande Premium-osten.