Rustikk grønnsaksgryte fra Toscana med grønnkålchips
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Gryter er perfekt høstmat, og denne blir smakssatt av basilikum og oregano, som et nikk til Italia. Grønnkålchips er supergodt, og veldig enkelt.
Gryter er perfekt høstmat, og denne blir smakssatt av basilikum og oregano, som et nikk til Italia. Grønnkålchips er supergodt, og veldig enkelt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
½ stk
Bakepotet
1 stk
Fennikel
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kremfløte
1½ dl
Grønne linser
125 g
Vann
1½ dl
Grønnkål
100 g
Bladpersille
1 bunt
Revet Grande Premium
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 999 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 121 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag persilledressing: Kjør persillen sammen med 1 dl olje i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Smak til med salt og sitron for en deilig topping.
Varm opp stekeovnen til 150 grader.
Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken. Kutt løken, poteten og fennikelen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i litt av chiliflakene og basilikum- og oreganokrydderet. Stek det hele i 1 minutt. Tilsett fennikelen, løken og potetene, og stek videre i omtrent 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Ha i buljongen, 1½ dl vann, fløten og linsene. Kok det hele i 10–15 minutter, eller til potetene og linsene er møre. Tilsett bønnene, og smak til med salt og pepper.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø, men ikke brent.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp gryten med grønnkålchipsene, persillen og Grande Premium-osten.
God middag!