Rustikk grønnsaksgryte fra Toscana med grønnkålchips
20-30

Rustikk grønnsaksgryte fra Toscana med grønnkålchips

Gryter er perfekt høstmat, og denne blir smakssatt av basilikum og oregano, som et nikk til Italia. Grønnkålchips er supergodt, og veldig enkelt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Rustikk gryte

kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
gul løk
Gul løk
½ stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
fennikel
Fennikel
1 stk
hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
1½ dl
grønne linser
Grønne linser
125 g
Vann
1½ dl

Grønnkålchips

grønnkål
Grønnkål
100 g

Servering

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 986 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 118 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag persilledressing: Kjør persillen sammen med 1 dl olje i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Smak til med salt og sitron for en deilig topping.

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader.
  2. Rustikk gryte: Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken. Kutt løken, poteten og fennikelen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Rustikk gryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i litt av chiliflakene og basilikum- og oreganokrydderet. Stek det hele i 1 minutt. Tilsett fennikelen, løken og potetene, og stek videre i omtrent 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Ha i buljongen, 1½ dl vann, fløten og linsene. Kok det hele i 10–15 minutter, eller til potetene og linsene er møre. Tilsett bønnene, og smak til med salt og pepper.
  4. Grønnkålchips: Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø, men ikke brent.
  5. Multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  6. Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp gryten med grønnkålchipsene, persillen og Grande Premium-osten.