Kyllingbryst med bulgursalat og paprikakrydret tomatsaus
20-30
Roede
Laktosefri

Kyllingbryst med bulgursalat og paprikakrydret tomatsaus

Saftig kyllingbryst og bulgursalat full av friske grønnsaker er sunt, mettende og innmari godt. Med varm tomatsaus på toppen blir dette nydelig hverdagsmat.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • hvete

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Ovnsbakt kyllingbryst

kyllingbryst
Kyllingbryst
420 g
Olje
1 ss

Paprikakrydret tomatsaus

pizzasaus
Pizzasaus
1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 619 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i minst 5 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet.
  3. Ovnsbakt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
  4. Bulgursalat, fortsettelse: Skrell rødløken. Kutt rødløken, agurken og tomaten i terninger. Bland sammen den ferdigkokte bulguren og grønnsakene i en salatbolle. Smak til saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
  5. Paprikakrydret tomatsausHell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med paprikakrydderet.
  6. God middag!
  1. Kylling: 125 g Bulgursalat: 250 g Saus: ½ dl Energiinnhold: ca. 390 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).