Kyllingbryst med bulgursalat og paprikakrydret tomatsaus
Roede
Laktosefri

Kyllingbryst med bulgursalat og paprikakrydret tomatsaus

4.01 (111)
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftig kyllingbryst og bulgursalat full av friske grønnsaker er sunt, mettende og innmari godt. Med varm tomatsaus på toppen blir dette nydelig hverdagsmat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Bulgur
125 g
(Hvete)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Kyllingbryst
420 g
Olje
1 ss
Pizzasaus
1 pakke
Paprikakrydder
⅓ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
615 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i minst 5 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Skrell rødløken. Kutt rødløken, agurken og tomaten i terninger. Bland sammen den ferdigkokte bulguren og grønnsakene i en salatbolle. Smak til saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med paprikakrydderet.
125 g Bulgursalat: 250 g Saus: ½ dl Energiinnhold: ca. 390 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!