Kylling i soya- og ingefærsaus med stekt pak choy og sesamris
Laktosefri

Kylling i soya- og ingefærsaus med stekt pak choy og sesamris

4.1 (645)
Under 20 min
8 Ingredienser
En asiatisk-inspirert rett. Saftig kylling, smaksatt med en deilig soya- og ingefærsaus får følge av sprø grønnsaker og ris. Det er bare å nyte!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
½ pakke
Pak choy
1 stk
minimais
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 611 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker å grille, kan du tre kyllingen på spyd, krydre med chipotlemiksen og pensle med soya- og ingefærsausen. Grill spydene i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Grønnsakene kan også fint grilles.

 Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Bland sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt vårløken i biter. Del pak choyen i strimler gjennom stilken på langs, slik at den fortsatt henger sammen. Skyll den, og rist av vannet. Kutt minimaisene i to på langs, og skjær kyllingen i terninger. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Legg kyllingen på en tallerken.  
 Skru ned temperaturen på stekepannen til middels varme, og tilsett litt ny olje om nødvendig. Stek pak choyen, minimaisene og hvitløken i 2 minutter. Stek gjerne grønnsakene i to omganger. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, og vend inn soya- og ingefærsausen. Gi det hele et oppkok, og smak til med salt og pepper.    
Vend inn vårløken rett før servering. 
God middag!