Glutenfri
Asiatiske kjøttboller med jasminris, agurksalat og chiliyoghurt
3.91 (185)
Under 30 min
12 Ingredienser
Disse kjøttbollene er krydret med chiliflak, hvitløk og limeskall, en perfekt match til den saftige salsicciakjøttdeigen.
Disse kjøttbollene er krydret med chiliflak, hvitløk og limeskall, en perfekt match til den saftige salsicciakjøttdeigen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Lime
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Chiliflak
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Yoghurt naturell
150 g
Srirachasaus
1 pakke
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Mynte
1 bunt
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 640 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen salsicciadeigen, limeskallet, hvitløken, halve pakken med chiliflak og soyasausen i en bolle. Form kjøttdeigen til store kjøttboller.
Ha yoghurten i en skål, og smak til med srirachasausen, salt og pepper.
Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll og grovhakk mynten. Ha det hele over i en skål, og bland inn tobladssalaten. Smak til med saften fra limen, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gjennomstekte.
God middag!
God middag!