15-20
Laktosefri
Kyllingwok med ingefærsaus, kokosmelk og thaibasilikum
Wokking er en effektiv og sunn måte å tilberede smakfulle retter på. Kos deg med saftig kylling og friske grønnsaker i smakfull kokossaus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
150 g
Kyllingwok
Hodekål
300 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Thaibasilikum
1 bunt
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 698 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk to stekepanner til å steke woken om det skulle bli for lite plass i en. Tilsett chili, revet ingefær, hvitløk og eventuelt litt god kraft for mer saus og smak. Soyasaus passer også godt til denne retten.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kyllingwok: Kutt hodekålen i strimler. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Skyll, tørk og grovhakk thaibasilikumen.
- Kyllingwok, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper, og legg kyllingen over på en tallerken. Stek hodekålen, paprikaen og rødløken i 2–3 minutter. Bland inn woksausen og kokosmelken. Ha litt vann i kokosmelkboksen, og hell ut kokosmelkrestene i woken. Kok opp, og ha i kyllingen. La det hele småkoke i 6–7 minutter, til kyllingen er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper (se tips).
- Servering: Topp retten med thaibasilikumen ved servering.