Kyllingwok med ingefærsaus, kokosmelk og thaibasilikum
Laktosefri

Kyllingwok med ingefærsaus, kokosmelk og thaibasilikum

3.98 (90)
Under 20 min
8 Ingredienser
Wokking er en effektiv og sunn måte å tilberede smakfulle retter på. Kos deg med saftig kylling og friske grønnsaker i smakfull kokossaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
150 g
Hodekål
300 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Thaibasilikum
1 bunt
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Kokosmelk
1 liten boks
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
688 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk to stekepanner til å steke woken om det skulle bli for lite plass i en. Tilsett chili, revet ingefær, hvitløk og eventuelt litt god kraft for mer saus og smak. Soyasaus passer også godt til denne retten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt hodekålen i strimler. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Skyll, tørk og grovhakk thaibasilikumen. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper, og legg kyllingen over på en tallerken. Stek hodekålen, paprikaen og rødløken i 2–3 minutter. Bland inn woksausen og kokosmelken. Ha litt vann i kokosmelkboksen, og hell ut kokosmelkrestene i woken. Kok opp, og ha i kyllingen. La det hele småkoke i 6–7 minutter, til kyllingen er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper (se tips).
 Topp retten med thaibasilikumen ved servering.
God middag!