Kyllingwok med ingefærsaus, kokosmelk og thaibasilikum
15-20
Laktosefri

Kyllingwok med ingefærsaus, kokosmelk og thaibasilikum

Wokking er en effektiv og sunn måte å tilberede smakfulle retter på. Kos deg med saftig kylling og friske grønnsaker i smakfull kokossaus.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
150 g

Kyllingwok

hodekål
Hodekål
300 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
thaibasilikum
Thaibasilikum
1 bunt
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 698 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk to stekepanner til å steke woken om det skulle bli for lite plass i en. Tilsett chili, revet ingefær, hvitløk og eventuelt litt god kraft for mer saus og smak. Soyasaus passer også godt til denne retten.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kyllingwok: Kutt hodekålen i strimler. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Skyll, tørk og grovhakk thaibasilikumen. 
  3. Kyllingwok, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper, og legg kyllingen over på en tallerken. Stek hodekålen, paprikaen og rødløken i 2–3 minutter. Bland inn woksausen og kokosmelken. Ha litt vann i kokosmelkboksen, og hell ut kokosmelkrestene i woken. Kok opp, og ha i kyllingen. La det hele småkoke i 6–7 minutter, til kyllingen er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper (se tips).
  4. Servering: Topp retten med thaibasilikumen ved servering.