Kyllingpita med barbecuesaus, ovnsbakte rotgrønnsaker, salat og rømme
20-30

Kyllingpita med barbecuesaus, ovnsbakte rotgrønnsaker, salat og rømme

En saftig kyllingpita med sprø salat og deilig rømme passer godt når du vil kose deg litt ekstra. Den syrlige og søte rødløken setter kronen på verket.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
pastinakk
Pastinakk
1 stk

Ovnsbakt kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
barbecuesaus
Barbecuesaus
75 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Pitabrød

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk

Topping

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
norsk eple
Norsk eple
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1138 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 162 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kyllingen i en stekepanne i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt, og vende inn barbecuesausen når det gjenstår 1 minutt av steketiden.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i staver. Fordel rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Ovnsbakt kylling: Skjær kyllingen i mindre biter, og ha den i en ildfast form. Hell over barbecuesausen, og bland godt. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  5. Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
  6. Topping: Skyll hjertesalaten og eplet. Kutt hjertesalaten i strimler og eplet i små terninger. Topp pitabrødene med kyllingen, rotgrønnsakene, hjertesalaten, eplet, den syltede rødløken og rømmen.