Kyllingpita med barbecuesaus, ovnsbakte rotgrønnsaker, salat og rømme

Kyllingpita med barbecuesaus, ovnsbakte rotgrønnsaker, salat og rømme

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En saftig kyllingpita med sprø salat og deilig rømme passer godt når du vil kose deg litt ekstra. Den syrlige og søte rødløken setter kronen på verket.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Barbecuesaus
75 g
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Hjertesalat
1 stk
Norsk eple
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1132 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
160 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kyllingen i en stekepanne i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt, og vende inn barbecuesausen når det gjenstår 1 minutt av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i staver. Fordel rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Skjær kyllingen i mindre biter, og ha den i en ildfast form. Hell over barbecuesausen, og bland godt. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
 Skyll hjertesalaten og eplet. Kutt hjertesalaten i strimler og eplet i små terninger. Topp pitabrødene med kyllingen, rotgrønnsakene, hjertesalaten, eplet, den syltede rødløken og rømmen.
God middag!