Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk
Basisvarer
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- smør
- salt
- sukker
- vann
- evt. nykvernet sort pepper
Poteter
Småpoteter
300 g
Litt salt
Laks
Laksefilet (Fisk)
325 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Agurksalat
Agurk
1 stk
Sitronsaft
2 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Litt salt
½ ts
Evt. nykvernet sort pepper
Tilbehør
Drømmelett (Laktose)
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Sitron i båter
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bruke hvitvins- eller epleeddik i agurksalaten. En rask og god klassiker! Ta vare på dressingen, den holder seg godt i flere dager og kan for eksempel brukes som dip til grønnsaker eller fredagssnacksen.
- Forberedelser: Kok opp en kjele med lettsaltet vann til poteter. Legg på lokk, da koker vannet raskere. Finn frem alle ingrediensene. Ta frem stekepanne, salatbolle, mandolin eller ostehøvel, kniv og skjærefjøl.
- Kok potetene møre i lettsaltet vann, det tar omtrent 15 minutter. Hell av vannet og dekk med lokk.
- Varm opp en stekepanne med olje. Legg i fisken og stek den i 3–4 minutter. Snu fisken, ha i smør og la den steke i 3–4 minutter til. Krydre med salt og pepper.
- Rør sammen sitronsaft, sukker, vann og salt i en liten skål. Kutt agurk i skiver med en mandolin eller ostehøvel over salatbollen. Vend laken inn med agurkskivene. Krydre gjerne med nykvernet sort pepper om du liker det. Del resten av av den halve sitronen i båter.
- Rør sammen tzatzikikrydder og Drømmelett. Rør et par ganger før servering.
- Server pannestekt laks med kokte poteter, agurksalat, sitron i båter og urtedressing.