Roede
Panerte torskenuggets med stekte grønnsaker og urtedressing
4.32 (138)
Under 45 min
9 Ingredienser
Nyt hjemmelagde, saftige torskenuggets med stekte grønnsaker og urtedressing. En rett med milde smaker som passer hele familien.
Nyt hjemmelagde, saftige torskenuggets med stekte grønnsaker og urtedressing. En rett med milde smaker som passer hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Torskefilet
375 g
Panering
75 g
Egg
1 stk
Vann
5 ss
Hvetemel
3 ss
Olje
1 ss
Spinat
100 g
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne erter
125 g
Olje
1 ss
Sitron
½ stk
Lett urtedressing
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bruke havregryn eller finmalt knekkebrød som panering hvis du heller vil det. Potetene, paprikaen og rødløken kan bakes i stekeovnen, i omtrent 15 minutter på 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær fisken i litt store terninger, og krydre den med salt og pepper. Knekk 1 egg i en skål, og visp det sammen med 5 ss vann. Ha paneringen og 3 ss hvetemel på hver sin tallerken. Vend fiskestykkene først i hvetemelet, så i eggeblandingen, og til slutt i paneringen (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek den panerte torsken i omtrent 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt.
Skyll og tørk spinaten. Rens paprikaen, og skrell rødløken. Kutt paprikaen og rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, rødløken og ertene i 2–3 minutter. Ha i spinaten, og stek det hele i et par minutter, til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server båtene og urtedressingen til retten.
150 g Panert fisk: 150 g Grønnsaker: 140 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!