Panerte torskenuggets med stekte grønnsaker og urtedressing
Roede

Panerte torskenuggets med stekte grønnsaker og urtedressing

4.32 (138)
Under 45 min
9 Ingredienser
Nyt hjemmelagde, saftige torskenuggets med stekte grønnsaker og urtedressing. En rett med milde smaker som passer hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Panering
75 g
Egg
1 stk
(Egg)
Vann
5 ss
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Olje
1 ss
Spinat
100 g
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne erter
125 g
Olje
1 ss
Sitron
½ stk
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
715 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bruke havregryn eller finmalt knekkebrød som panering hvis du heller vil det. Potetene, paprikaen og rødløken kan bakes i stekeovnen, i omtrent 15 minutter på 220 grader varmluft.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær fisken i litt store terninger, og krydre den med salt og pepper. Knekk 1 egg i en skål, og visp det sammen med 5 ss vann. Ha paneringen og 3 ss hvetemel på hver sin tallerken. Vend fiskestykkene først i hvetemelet, så i eggeblandingen, og til slutt i paneringen (se tips). 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek den panerte torsken i omtrent 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt.
 Skyll og tørk spinaten. Rens paprikaen, og skrell rødløken. Kutt paprikaen og rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, rødløken og ertene i 2–3 minutter. Ha i spinaten, og stek det hele i et par minutter, til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene og urtedressingen til retten.
150 g Panert fisk: 150 g Grønnsaker: 140 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!