Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris og koriander
Glutenfri

Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris og koriander

Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en fyldig vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
125 g
Vann
6 dl
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Gul paprika
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Borlottibønner
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
1–2 dl
Sukker
1 ts
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Guacamole
½ pakke
Lettrømme
125–250 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
815 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
115 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chili og tacokrydder til din og familiens gane. Krydre gjerne gryten med Tabasco og litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde.

 Kok opp 6 dl lettsaltet vann i en kjele. Tilsett risen når vannet koker, og rør godt om. Ha lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i 20–25 minutter. Sil vannet av den ferdigkokte risen.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk chilien. Rens og kutt paprikaen i grove biter. Sil laken av maisen og bønnene i et dørslag, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien, paprikaen og tacokrydderet i et par minutter, til løken er blank (se tips). Tilsett bønnene, maiskornene, de moste tomatene, grønnsaksbuljongen  og 1–2 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med litt sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet. 
Kutt limen i båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Server limebåtene, korianderen, guacamolen og lettrømmen til retten.
450 g Ris: 100 g Lettrømme: 1 ss Guacamole: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!