Roede
Karbonader med grønnsaker og potetmos, brokkoli og løksjy
3.9 (72)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ferdiglagde karbonader med grønnsaker og potetmos gjør denne retten til en rask, enkel og god middag.
Ferdiglagde karbonader med grønnsaker og potetmos gjør denne retten til en rask, enkel og god middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- margarin
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Potetmos
500 g
Karbonader med grønnsaker
450 g
Kålrot
300 g
Brokkoli
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Margarin
1 ss
Hvetemel
1 ss
Soyasaus
2 ss
Vann
4 dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 891 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt hvetemelet med maisstivelse for en glutenfri saus. Smak til sausen med for eksempel nykvernet svart pepper, sennep eller urter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål før servering.
Fordel karbonadene i en ildfast form. Stek karbonadene i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gjennomvarme.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt kålroten i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Kok kålroten i 3 minutter. Tilsett brokkolien, og kok det hele i 4–5 minutter til. Sil vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek løken i et par minutter, til den er litt gyllen. Bland inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, 2 ss soyasaus og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus med løk: 2 ss Energiinnhold: ca. 390 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!