Indrefilet av svin med potetmos og balsamico- og appelsinsjy
Glutenfri

Indrefilet av svin med potetmos og balsamico- og appelsinsjy

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Indrefilet er det fineste stykket på grisen. Sammen med en luftig potetmos og en frisk sjysaus er det hverdagsluksus.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Potetmos
250 g
(Melk, Laktose)
Indrefilet av svin
180 g
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
½ stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Soyasaus
1 ts
(Soya)
Tobladssalat
50 g
Appelsin
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
826 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek det til det har 65 grader i kjernetemperatur. La det hvile seg opp til 68–70 grader.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. Krydre kjøttet salt og pepper. Ta kjøttet til side, dekk det med aluminiumfolie, og la det hvile frem til servering.
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt appelsinen i to, og skjær skallet av den ene halvdelen. Kutt den halve appelsinen i fileter. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels varme, og ha i litt olje. Klem saften fra den andre halvdelen av appelsinen i pannen, og ha i løken. Stek det sammen til appelsinsaften er redusert til halvparten. Tilsett balsmaicovinaigretten og 1 ts soyasaus. Kok opp, og smak til med salt og pepper. 
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk salaten. Bland sammen salaten og appelsinbåtene fra punkt 3 i en salatbolle.
God middag!