Laktosefri
Buddha bowl med søtpotetmos, avokado og fullkornscouscous
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Fargerike grønnsaker og tilbehør, denne retten er en fryd for øyet. Krydrede kikerter, avokado og bulgur gjør dette næringsrikt og godt.
Fargerike grønnsaker og tilbehør, denne retten er en fryd for øyet. Krydrede kikerter, avokado og bulgur gjør dette næringsrikt og godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Ingefær
½ bit
Garam masala
1 pakke
Olje
1 ss
Fullkornscouscous
125 g
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Avokado
1 stk
Tobladssalat
50 g
Syltet rødløk
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 973 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 101 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Søtpoteten kan også stekes på 220 grader varmluft i 15 minutter. Kutt den i terninger, og vend inn litt olje, salt og pepper. Avslutt med å finrive litt ingefær over.
Skrell og kutt søtpoteten i biter, og kok den i 10–15 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Skrell og finriv 1 ss av ingefæren på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss olje, ingefæren og 1 ts av garam masala-krydderet. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av garam masalaen.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene, chipotlemiksen og litt salt i omtrent 2 minutter. Ha kikertene over i en bolle.
Skyll og tørk stekepannen du stekte kikertene i. Varm opp pannen på nytt til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i omtrent 1 minutt. Ha kjerneblandingen over i en skål.
Kutt rødbetene i tynne skiver. Kutt avokadoen i to, og fjern steinen. Løft ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll salaten i kaldt vann.
Fordel golden mashen, couscousen, den syltede rødløken, de spicy kikertene og tilbehøret i to serveringsskåler. Topp med kjerneblandingen, og drypp over balsamicovinaigretten.
God middag!