Rødebetefalafel i wrap med fetaostsalat og hummus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Falafel har sin opprinnelse i Midtøsten. Her får du fargerike falafeler, laget av kikerter og rødbeter. Fantastiske med hummus, feta, råkost og lime.
Falafel har sin opprinnelse i Midtøsten. Her får du fargerike falafeler, laget av kikerter og rødbeter. Fantastiske med hummus, feta, råkost og lime.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Mynte
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Råkostmiks
150 g
Lime
½ stk
Fetaost
100 g
Hvetetortillaer
4 stk
Hummus
1 pakke
Rødbetefalafeler
200 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1194 kcal
- Fett:
- 69 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp hummusen med litt olivenolje, sesamfrø og chiliflak ved servering for å gjøre den ekstra innbydende.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og tørk mynten. Skrell og grovhakk hvitløken. Grovhakk chilien. Ha mynten, chilien, hvitløken og ½ dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med saft fra halve limen, litt salt og pepper.
Ha råkostmiksen i en skål, vend inn saften fra resten av limen. Smuldre fetaosten over.
Pakk tortillalefsene i bakepapir, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme.
Server hummusen til retten.
God middag!