Rødebetefalafel i wrap med fetaostsalat og hummus

Rødebetefalafel i wrap med fetaostsalat og hummus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Falafel har sin opprinnelse i Midtøsten. Her får du fargerike falafeler, laget av kikerter og rødbeter. Fantastiske med hummus, feta, råkost og lime.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Mynte
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Råkostmiks
150 g
Lime
½ stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete)
Hummus
1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Rødbetefalafeler
200 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1194 kcal
Fett:
69 g
Karbohydrater:
107 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp hummusen med litt olivenolje, sesamfrø og chiliflak ved servering for å gjøre den ekstra innbydende.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og tørk mynten. Skrell og grovhakk hvitløken. Grovhakk chilien. Ha mynten, chilien, hvitløken og ½ dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med saft fra halve limen, litt salt og pepper.
Ha råkostmiksen i en skål, vend inn saften fra resten av limen. Smuldre fetaosten over.
Pakk tortillalefsene i bakepapir, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme.
 Server hummusen til retten.
God middag!