Glutenfri
Kjøttboller av storfe i fløtesaus med potetmos, brokkoli og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Kjøttboller i fløtesaus har lenge vært en favoritt i norske hjem. Med en rustikk potetmos og friske rørte tyttebær er dette en deilig hverdagsrett.
Kjøttboller i fløtesaus har lenge vært en favoritt i norske hjem. Med en rustikk potetmos og friske rørte tyttebær er dette en deilig hverdagsrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Potetmos
500 g
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Fløtesaus
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 908 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 1–2 ts soyasaus i sausen for ekstra god smak.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell over fløtesausen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomvarme.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolibukettene i 3–4 minutter, eller til de er møre.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!