Kjøttboller av storfe i fløtesaus med potetmos, brokkoli og rørte tyttebær
Glutenfri

Kjøttboller av storfe i fløtesaus med potetmos, brokkoli og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Kjøttboller i fløtesaus har lenge vært en favoritt i norske hjem. Med en rustikk potetmos og friske rørte tyttebær er dette en deilig hverdagsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
908 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1–2 ts soyasaus i sausen for ekstra god smak.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell over fløtesausen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomvarme.  
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolibukettene i 3–4 minutter, eller til de er møre.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!