Glutenfri
Laktosefri
Kylling i peanøttsaus med eple- og kålsalat og jasminris
4.19 (95)
Under 30 min
11 Ingredienser
Denne sausen, med kokosmelk, currypaste og peanøtter, får smaksløkene til å hyle av glede. Med mør kylling og frisk salat er middagen komplett!
Denne sausen, med kokosmelk, currypaste og peanøtter, får smaksløkene til å hyle av glede. Med mør kylling og frisk salat er middagen komplett!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Red rub-krydder
1 pakke
Rød currypaste
½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Hakkede peanøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Norsk eple
1 stk
Rød chili
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 861 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner kyllingen i litt olje, red rub-krydderet og litt saft fra limen i kjøleskapet over natten. Da blir den godt marinert, og får en fantastisk smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Krydre kyllingen med red rub-krydderet, og la det marinere i 5 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Vend inn ønsket mengde av currypasten, kokosmelken og peanøttene. Kok opp, og la kyllingen trekke i sausen i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
Kutt eplet i strimler og chilien i tynne skiver. Ha eplestrimlene, chilien og den strimlede kålsalaten i en bolle. Klem over saften fra resten av limen, og bland inn litt olivenolje.
God middag!