Glutenfri
Krydret kyllinglår med ovnsbakte cherrytomater og sopprisotto
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftige, krydrede kyllinglår, fyldig risotto og søte, ovnsbakte tomater vil nok falle i smak hos både store og små.
Saftige, krydrede kyllinglår, fyldig risotto og søte, ovnsbakte tomater vil nok falle i smak hos både store og små.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kyllingoverlår
550 g
Potetkrydder
1 pakke
Spinat
100 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør
1 ss
Cherrytomater
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 853 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 72 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er du ikke så glad i varme tomater, kan du lage en salat av dem istedenfor. Erstatt noe av vannet i risottoen med eplemost eller hvitvin for en friskere smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingen i en ildfast form. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn potetkrydderet når kyllingen er ferdig stekt.
Skyll spinaten. Skrell og grovhakk sjalottløken, og del soppen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og soppen i omtrent 5 minutter, til sjalottløken er blank. Tilsett risottorisen, 4–5 dl vann og hønsebuljongen. La risottoen småkoke i 18–20 minutter. Rør om innimellom. Vend inn 1 ss smør og spinaten når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Ha cherrytomatene i formen sammen med kyllingen de siste 5 minuttene av kyllingens steketid.
God middag!