Krydret kyllinglår med ovnsbakte cherrytomater og sopprisotto
Glutenfri

Krydret kyllinglår med ovnsbakte cherrytomater og sopprisotto

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftige, krydrede kyllinglår, fyldig risotto og søte, ovnsbakte tomater vil nok falle i smak hos både store og små.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Kyllingoverlår
550 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Spinat
100 g
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Cherrytomater
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
853 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
72 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du ikke så glad i varme tomater, kan du lage en salat av dem istedenfor. Erstatt noe av vannet i risottoen med eplemost eller hvitvin for en friskere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Legg kyllingen i en ildfast form. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn potetkrydderet når kyllingen er ferdig stekt.  
 Skyll spinaten. Skrell og grovhakk sjalottløken, og del soppen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og soppen i omtrent 5 minutter, til sjalottløken er blank. Tilsett risottorisen, 4–5 dl vann og hønsebuljongen. La risottoen småkoke i 18–20 minutter. Rør om innimellom. Vend inn 1 ss smør og spinaten når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper. 
 Ha cherrytomatene i formen sammen med kyllingen de siste 5 minuttene av kyllingens steketid.
God middag!