Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium-ost
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Denne vegetariske bolognesen må prøves. Deilig tomatsaus med gulrot, sellerirot, belugalinser, hvitløk og timian. Og nydelig pasta. Selvfølgelig.
Denne vegetariske bolognesen må prøves. Deilig tomatsaus med gulrot, sellerirot, belugalinser, hvitløk og timian. Og nydelig pasta. Selvfølgelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Gul løk
0.5 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
150 g
Timian
1 bunt
Belugalinser
125 g
Tomatpuré
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2–3 dl
Pasta
250 g
Ruccola
50 g
Cherrytomater
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 834 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 140 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du rødvinsrester? Bytt ut 1 dl av vannet med rødvin for en fyldigere smak.
Skrell løken, hvitløken, gulroten og selleriroten, og grovriv alt på et rivjern. Dra av bladene av timianstilkene. Skyll linsene i kaldt vann.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek de revne grønnsakene og timianbladene i omtrent 5 minutter. Rør inn tomatpuréen. Tilsett de hakkede tomatene, linsene, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2–3 dl vann. Sett lokk på kjelen, og la bolognesen småkoke i omtrent 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Bland tomatene og ruccolaen i en salatbolle, og topp med litt olivenolje. Server salaten og Grande Premium-osten til retten.
God middag!