Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium-ost

Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium-ost

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Denne vegetariske bolognesen må prøves. Deilig tomatsaus med gulrot, sellerirot, belugalinser, hvitløk og timian. Og nydelig pasta. Selvfølgelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Gul løk
0.5 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
150 g
(Selleri)
Timian
1 bunt
Belugalinser
125 g
Tomatpuré
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2–3 dl
Pasta
250 g
(Hvete)
Ruccola
50 g
Cherrytomater
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
834 kcal
Fett:
10 g
Karbohydrater:
140 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du rødvinsrester? Bytt ut 1 dl av vannet med rødvin for en fyldigere smak.

 Skrell løken, hvitløken, gulroten og selleriroten, og grovriv alt på et rivjern. Dra av bladene av timianstilkene. Skyll linsene i kaldt vann.
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek de revne grønnsakene og timianbladene i omtrent 5 minutter. Rør inn tomatpuréen. Tilsett de hakkede tomatene, linsene, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2–3 dl vann. Sett lokk på kjelen, og la bolognesen småkoke i omtrent 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Bland tomatene og ruccolaen i en salatbolle, og topp med litt olivenolje. Server salaten og Grande Premium-osten til retten.
God middag!