Chipotlepølser med potetmos, paprikamais og rask eplecoleslaw med aioli
15

Chipotlepølser med potetmos, paprikamais og rask eplecoleslaw med aioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • Litt salt
  • smør
  • salt

Potetmos

Potetmos (Laktose)
1 pakke

Stekte pølser og mais

Chipotlepølser
300 g
Maiskolbe
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikakrydder
¼ pakke
Litt salt
Smør
1 ss

Rask eplecoleslaw

finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
250 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
gulrot
Gulrot
1/3 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Salt

Tilbehør

Foxy Lady-sennep
1 beger
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetmosen kan også varmes direkte i en kjele under omrøring. Tilsett sennep, parmesan eller ferske urter for en annen vri på potetmosen. Server gjerne syltet rødløk, stekt eller sprøstekt løk, ketsjup eller andre pølsefavoritter til.

  1. For å kunne lage mat på 15 minutter gjelder det å være forberedt! Kok opp en kjele med vann til potetmos. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, et rivjern, salatbolle, skjærefjøl og kniv.
  1. Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den koke i 10–15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål.
  2. Del maiskolbene i to. Snitt pølsene i skinnet.
  3. Stek pølser og maiskolber i en medium varm stekepanne med olje i 8–10 minutter. Krydre maiskolbene med litt salt og paprikakrydder, og ha i litt smør som du øser over.
  4. Skrell gulrot. Riv gulrot og eple på rivjernet. Bland sammen hodekål, gulrot og eple i salatbollen, og vend inn aioli. Smak til med lime, salt og pepper.
  5. Server chipotlepølser med potetmos, paprikamais, eplecoleslaw med aioli og foxy lady sennep.