Glutenfri
Laktosefri
Thailandsk rød curry med kylling og jasminris
4.28 (117)
Under 45 min
9 Ingredienser
Denne enkle, men smakfulle middagen er en deilig thailandsk klassiker. Smaker av kokosmelk, sitrongress og kaffirlime gjør retten helt uimotståelig.
Denne enkle, men smakfulle middagen er en deilig thailandsk klassiker. Smaker av kokosmelk, sitrongress og kaffirlime gjør retten helt uimotståelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
- sukker
Jasminris
150 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Gulrot
1 stk
Sukkererter
150 g
Rød paprika
1 stk
Thaibasilikum
1 bunt
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
1 pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Sukker
½ ss
Soyasaus
3 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 997 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett mer kokosmelk, og kok curryen lenger for en fyldigere og rikere smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i mindre biter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Skyll, rens og kutt sukkerertene i to på tvers. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll og tørk thaibasilikumen.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett ¼ av kokosmelken, og la den koke i 5–6 minutter, eller til den skiller seg. Rør inn ønsket mengde av currypasten og kyllingen. Kok kyllingen i 3–4 minutter. Ha i resten av kokosmelken og 3 av kaffirlimebladene. La den røde curryen småkoke i 20–25 minutter. Smak til med ½ ss sukker og 3 ss soyasaus. Ha i gulroten, paprikaen og resten av kaffirlimebladene. La curryen småkoke 3–5 minutter. Ha i sukkerertene og thaibasilikummen det siste minuttet av koketiden.
God middag!