Thailandsk rød curry med kylling og jasminris
Glutenfri
Laktosefri

Thailandsk rød curry med kylling og jasminris

4.28 (117)
Under 45 min
9 Ingredienser
Denne enkle, men smakfulle middagen er en deilig thailandsk klassiker. Smaker av kokosmelk, sitrongress og kaffirlime gjør retten helt uimotståelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
  • sukker
Jasminris
150 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Gulrot
1 stk
Sukkererter
150 g
Rød paprika
1 stk
Thaibasilikum
1 bunt
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
1 pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Sukker
½ ss
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
997 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett mer kokosmelk, og kok curryen lenger for en fyldigere og rikere smak.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Skyll, rens og kutt sukkerertene i to på tvers. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll og tørk thaibasilikumen.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett ¼ av kokosmelken, og la den koke i 5–6 minutter, eller til den skiller seg. Rør inn ønsket mengde av currypasten og kyllingen. Kok kyllingen i 3–4 minutter. Ha i resten av kokosmelken og 3 av kaffirlimebladene. La den røde curryen småkoke i 20–25 minutter. Smak til med ½ ss sukker og 3 ss soyasaus. Ha i gulroten, paprikaen og resten av kaffirlimebladene. La curryen småkoke 3–5 minutter. Ha i sukkerertene og thaibasilikummen det siste minuttet av koketiden.  
God middag!