Chili con carne med sorte bønner, paprika og fullkornsris
20-30
Roede
Glutenfri
Laktosefri

Chili con carne med sorte bønner, paprika og fullkornsris

Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornsris blir dette en både sunt og godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Vann
6 dl

Chili con carne

gul løk
Gul løk
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
karbonadedeig
Karbonadedeig
300 g
three spice
Three spice
½–1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Sukker
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 702 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan krydre chili con carnen med chipotle eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne lettrømme eller kesam til retten.

  1. Fullkornsris: Kok opp 6 dl lettsaltet vann i en kjele. Tilsett risen når vannet koker, og rør godt om. Ha lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i 20–25 minutter. Sil vannet av den ferdigkokte risen.
  2. Chili con carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og finhakk ønsket mengde av chilien. Rens og kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Chili con carne, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med tacokrydderet. Tilsett løken, hvitløken, chilien og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene, de moste tomatene, 2 dl vann og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet (se tips). 
  4. Servering: Del limen i båter, og server båtene og urtedressingen til retten. 
  1. Chili con carne: 500 g Ris: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).