Fiskegrateng med eple- og fennikelsalat med sennepsvinaigrette
20-30
Roede

Fiskegrateng med eple- og fennikelsalat med sennepsvinaigrette

Fiskegratengen vår er like populær uke etter uke, og føles helt hjemmelaget. Den friske salaten tilfører deilig krønsj og syre.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Fiskegrateng

fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
700 g
panering
Panering
½ pakke

Eple- og fennikelsalat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
fennikel
Fennikel
1 stk
eple
Eple
1 stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 633 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel noen små biter med margarin på toppen av fiskegratengen. Grønnsakene kan kokes, ovnsbakes eller grilles. Ønsker du mer metning til retten, passer kokte poteter eller grovbrød til.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen (se tips). Stek gratengen i ovnen i 25–30 minutter.
  3. Eple- og fennikelsalat: Skrell gulrøttene, og skyll fennikelen og eplet. Grovriv gulrøttene på et rivjern. Kutt fennikelen og eplet i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Bland sammen grønnsakene og sennepsvinaigretten i en salatbolle. Krydre med salt og pepper. 
  4. God middag! 
  1. Fiskegrateng: 300 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).