20-30
Roede
Fiskegrateng med eple- og fennikelsalat med sennepsvinaigrette
Fiskegratengen vår er like populær uke etter uke, og føles helt hjemmelaget. Den friske salaten tilfører deilig krønsj og syre.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
700 g
Panering
½ pakke
Eple- og fennikelsalat
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
1 stk
Eple
1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 633 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel noen små biter med margarin på toppen av fiskegratengen. Grønnsakene kan kokes, ovnsbakes eller grilles. Ønsker du mer metning til retten, passer kokte poteter eller grovbrød til.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen (se tips). Stek gratengen i ovnen i 25–30 minutter.
- Eple- og fennikelsalat: Skrell gulrøttene, og skyll fennikelen og eplet. Grovriv gulrøttene på et rivjern. Kutt fennikelen og eplet i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Bland sammen grønnsakene og sennepsvinaigretten i en salatbolle. Krydre med salt og pepper.
- God middag!
- Fiskegrateng: 300 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).