Glutenfri
Sprø nachos med kjøttdeig, smeltet ost, mais- og bønnesalat og guacamole
4.09 (66)
Under 30 min
16 Ingredienser
Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost? Når du har flere dipper i tillegg blir det bare enda bedre.
Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost? Når du har flere dipper i tillegg blir det bare enda bedre.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Nachochips
1 pakke
Rødløk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Three spice
1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Revet ost
100 g
Tobladssalat
50 g
Maiskorn
160 g
Svarte bønner
1 pakke
Lime
½ stk
Olivenolje
2 ss
Lime
½ stk
Guacamole
1 pakke
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1371 kcal
- Fett: 78 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 65 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Ha nachochipsene på et stekebrett med bakepapir, og forstek dem i ovnen i 5 minutter. På denne måten holder de seg sprø når du har på resten av tilbehøret. Ta nachochipsene ut av ovnen, og la dem stå på kjøkkenbenken fram til du skal steke dem med resten av tilbehøret. Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 1 minutt før du setter opp varmen litt, og tilsetter kjøttdeigen og three spice krydderet. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Vend inn tomatsalsaen, og stek det hele i 1 omtrent minutt. Ta stekepannen av varmen.
Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Del limen i to. Ha salaten, maiskornene, bønnene og 2 ss olivenolje i en salatbolle, press over saften fra halve limen, og smak til med salt og pepper.
Del resten av limen i båter. Ha limen, guacamolen og urtedressingen i hver sin skål.
Ha den stekte rødløken og kjøttdeigen på toppen av nachochipsene, og topp med den revne osten. Stek nachosen i ovnen i 5 minutter.
God middag!
God middag!