Glutenfri
Kyllingbryst med rustikk potetmos, salat og peppersaus
4.25 (194)
Under 20 min
7 Ingredienser
Her får du både potetmosen, peppersausen og salatdressingen ferdiglaget, så dette er ikke bare hverdagskos, det er rask hverdagskos!
Her får du både potetmosen, peppersausen og salatdressingen ferdiglaget, så dette er ikke bare hverdagskos, det er rask hverdagskos!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
Peppersaus
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Finsnittet rødkål
100 g
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 614 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen rødløken, salaten, rødkålen og sennepsvinaigretten i en salatbolle.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!