Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt kylling med chorizo, grønne bønner og spicy krydret ris
4.18 (82)
Under 20 min
10 Ingredienser
Når det meste blir tilberedt i en form, sparer man både tid og oppvask. Nyt denne gode retten som har inspirasjon fra Spania.
Når det meste blir tilberedt i en form, sparer man både tid og oppvask. Nyt denne gode retten som har inspirasjon fra Spania.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olivenolje
Jasminris
135 g
Røkt chilimix
½-1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Chorizo
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Urtemiks
1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 935 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt ekstra tid? Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek risen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Krydre med chilikrydderet.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Vend inn ønsket mengde av chilikrydderet i den ferdigkokte risen (se tips).
Skyll grønnsakene. Rens og kutt paprikaen i strimler, kutt endene av de grønne bønnene, og del tomaten i terninger. Del sitronen i båter. Skjær chorizoen i strimler, og kyllingen i mindre biter. Ikke kutt vekk fettet på kyllingen, det gir god smak til retten.
Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje. Fordel kyllingen og chorizoen over grønnsakene. Drypp over litt olivenolje, og klem over litt saft fra sitronen. Krydre med urtemiksen og salt og pepper. Stek grønnsakene og kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Server aiolien og resten av sitronbåtene til retten.
God middag!