Bøkerøkte koteletter med sjysaus, potetmos og grønnsaker
15

Bøkerøkte koteletter med sjysaus, potetmos og grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktose

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • evt. nykvernet sort pepper
  • smør

Potetmos og sjysaus

Potetmos (Laktose)
1 pakke
Sjysaus
1 pakke

Kjøtt og rødløk

Bøkerøkte svinekoteletter
500 g
rødløk
Rødløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Smør
1 ss

Brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetmos og saus kan også varmes i hver sin kjele. Smak til sausen med for eksempel urter, litt brunost, sennep eller nykvernet pepper for en vri. Tilsett en skvett vann om den skulle bli for tykk.

  1. Kok opp en kjele med vann til potetmos og sjysaus, og en kjele med lettsaltet vann til brokkoli. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, skjærefjøl og kniv.
  1. Legg pakkene med potetmos og saus i vannet, og la dem småkoke i 10–15 minutter.
  2. Varm opp en stekepanne og ha i olje. Stek kotelettene i 3–5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Kutt løk i skiver og la den steke med. Ha i smør og krydre med litt pepper. Salt trengs ikke, kotelettene er røkt og saltet.
  3. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kok brokkolien i 3 minutter og hell av vannet.
  4. Løft pakkene med potetmos og saus opp av vannet, og hell potetmos og saus over i hver sin serveringsskål. Vær forsiktig, pakkene er veldig varme!
  5. Server bøkerøkte koteletter med sjysaus, potetmos og grønnsaker.