Kyllingwok med sitrongress og kokosmelk
15

Kyllingwok med sitrongress og kokosmelk

Ingredienser

Allergener
  • Bløtdyr,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
150 g
Litt salt

Kyllingwok

vårløk
Vårløk
½ pakke
rød chili
Rød chili
½ stk
strimlet kyllingfilet
Strimlet kyllingfilet
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
grønnsaksmiks med grønnkål
Grønnsaksmiks med grønnkål
1 pakke
woksaus med sitrongress
Woksaus med sitrongress (Fisk, Soya, Bløtdyr, Hvete)
1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
sitron i båter
Sitron i båter
½ stk
Salt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del woken i to kjeler eller stekepanner om det skulle bli trangt. Tilsett mer chili, revet ingefær, hvitløk og eventuelt god kraft for mer saus og smak. Soyasaus passer også godt.

  1. Finn frem alle ingrediensene, skjærefjøl og kniv. Sett klar en kjele med lokk til ris og en stor stekepanne eller wokpanne.
  1. Kok ris etter anvising på pakken.
  2. Kutt vårløk og chili i skiver. Del sitron i båter.
  3. Forvarm en stekepanne til sterk varme og ha i olje. Stek kyllingkjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en fin stekeflate. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken.
  4. Stek grønnsakene i den samme stekepannen i 2–3 minutter mens du vender om underveis. Hell på woksaus, kokosmelk og vann. Kok opp og vend inn kyllingen. Kok videre til kyllingen er gjennomtrukket. Skvis over litt sitronsaft og smak til med salt og pepper (se tips).
  5. Server kyllingwok med sitrongress og kokosmelk med kokt jasminris ved siden av.