Kyllingburger med coleslaw og salsapoteter
15

Kyllingburger med coleslaw og salsapoteter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • gluten,
  • peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • Litt salt

Salsapoteter

sous vide-poteter
Sous vide-poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 beger

Chipotleburger

kyllingfilet
Kyllingfilet
350 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss

Coleslaw med vårløk

Coleslaw (Egg, Sennep)
1 beger
vårløk
Vårløk
½ pakke

Tilbehør

Hamburgerbrød (Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
2 stk
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visste du at den første offisielle grilldagen er i mai? Nærmere bestemt andre lørdag i mai. Denne retten kan du lage på grillen om været skulle klaffe. Du kan også dele potetene i skiver for et mer crispy resultat. Annet tilbehør som er godt til kan for eksempel være sylteagurk, ketsjup, sennep, BBQ-saus, avokado eller cheddarost.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft eller fyr opp grillen. Sett klar en stekepanne. Finn frem alle ingrediensene, skjærefjøl og kniv.
  1. Legg potetene i en ildfast form. Vend inn olje, litt salt og potetkrydder. Bak potetene i ovnen i 10–15 minutter. Fordel salsa over potetene ved servering.
  2. Del kyllingfiletene i to på midten slik at du får to tynne filteter av hvert bryst. Krydre filetene med litt salt og chipotlekrydder. Stek dem i en medium varm stekepanne med olje i omtrent 4 minutter på hver side.
  3. Kutt vårløk i tynne strimler og vend dem inn i coleslawen. Kutt tomat i skiver.
  4. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–4 minutter.
  5. Server kyllingburger med coleslaw, tomatskiver og salsapoteter.