Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- gluten,
- peanøtter,
- nøtter
Basisvarer
- solsikke-/rapsolje
- Litt salt
Salsapoteter
Sous vide-poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Tomatsalsa
1 beger
Chipotleburger
Kyllingfilet
350 g
Chipotlemiks
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Coleslaw med vårløk
Coleslaw (Egg, Sennep)
1 beger
Vårløk
½ pakke
Tilbehør
Hamburgerbrød (Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
2 stk
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Visste du at den første offisielle grilldagen er i mai? Nærmere bestemt andre lørdag i mai. Denne retten kan du lage på grillen om været skulle klaffe. Du kan også dele potetene i skiver for et mer crispy resultat. Annet tilbehør som er godt til kan for eksempel være sylteagurk, ketsjup, sennep, BBQ-saus, avokado eller cheddarost.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft eller fyr opp grillen. Sett klar en stekepanne. Finn frem alle ingrediensene, skjærefjøl og kniv.
- Legg potetene i en ildfast form. Vend inn olje, litt salt og potetkrydder. Bak potetene i ovnen i 10–15 minutter. Fordel salsa over potetene ved servering.
- Del kyllingfiletene i to på midten slik at du får to tynne filteter av hvert bryst. Krydre filetene med litt salt og chipotlekrydder. Stek dem i en medium varm stekepanne med olje i omtrent 4 minutter på hver side.
- Kutt vårløk i tynne strimler og vend dem inn i coleslawen. Kutt tomat i skiver.
- Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–4 minutter.
- Server kyllingburger med coleslaw, tomatskiver og salsapoteter.