Lyrfilet med ananassalat, jasminris og thai currysaus
15

Lyrfilet med ananassalat, jasminris og thai currysaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk

Basisvarer

  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • extra virgin olivenolje

Jasminris

jasminris
Jasminris
150 g
Litt salt

Lyrfilet og saus

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Thai-currysaus (Laktose)
220 g
gressløk
Gressløk
½ pakke

Ananassalat med grønn chili

ananas
Ananas
½–1 stk
grønn chili
Grønn chili
½–1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Litt salt
lime i båter
Lime i båter
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server chilien ved siden av om ikke alle liker den. Ananasen kan også grilles i store biter, da får den en deilig karamelisert grillsmak.

  1. For å kunne lage mat på 15 minutter gjelder det å være forberedt! Finn frem alle ingrediensene. Sett klart en kjele med lokk til ris og en stekepanne til fisk. Finn frem skjærefjøl, kniv og salatbolle.
  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den. Stek fisken i en stor stekepanne med litt olje i 2–3 minutter på den ene siden. Snu fisken og hell i thaisausen. La fisk og saus småkoke til fisken er gjennomtrukket. Det tar omtrent 5 minutter.
  3. Kutt av skallet på ananasen. Del ananasen i to og skjær bort kjernen. Del den videre i små terninger. Kutt grønn chili i tynne skiver. Bland sammen ananas, chili, strimlet kålsalat, olivenolje og litt salt. Del lime i båter. Skyll gressløk, rist av vannet og finhakk den. Strø gressløken over fisken når den er klar.
  4. Server lyrfilet i currysaus med ananassalat, kokt jasminris og lime i båter ved siden av.