Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk
Basisvarer
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- extra virgin olivenolje
Jasminris
Jasminris
150 g
Litt salt
Lyrfilet og saus
Lyrfilet (Fisk)
375 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Thai-currysaus (Laktose)
220 g
Gressløk
½ pakke
Ananassalat med grønn chili
Ananas
½–1 stk
Grønn chili
½–1 stk
Strimlet kålsalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Litt salt
Lime i båter
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server chilien ved siden av om ikke alle liker den. Ananasen kan også grilles i store biter, da får den en deilig karamelisert grillsmak.
- For å kunne lage mat på 15 minutter gjelder det å være forberedt! Finn frem alle ingrediensene. Sett klart en kjele med lokk til ris og en stekepanne til fisk. Finn frem skjærefjøl, kniv og salatbolle.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den. Stek fisken i en stor stekepanne med litt olje i 2–3 minutter på den ene siden. Snu fisken og hell i thaisausen. La fisk og saus småkoke til fisken er gjennomtrukket. Det tar omtrent 5 minutter.
- Kutt av skallet på ananasen. Del ananasen i to og skjær bort kjernen. Del den videre i små terninger. Kutt grønn chili i tynne skiver. Bland sammen ananas, chili, strimlet kålsalat, olivenolje og litt salt. Del lime i båter. Skyll gressløk, rist av vannet og finhakk den. Strø gressløken over fisken når den er klar.
- Server lyrfilet i currysaus med ananassalat, kokt jasminris og lime i båter ved siden av.